Beards

Moet ik mezelf nog even trimmen voor dat sollicitatiegesprek? Moet ik mijn stoppels nog weg scheren voor mijn date? Hoe zou een baard me staan?

Waar een baard vroeger als vies of onverzorgd werd gezien is het tegenwoordig best sexy als een man een baard heeft laten staan. Maar hoe een man er wel of niet uit zou moeten zien met een baard is volgens de meeste mensen simpel met een “ja” of “nee” te beantwoorden. Helaas is dit nu juist niet het geval, dit verschilt namelijk per individu. Vergeet dus iedereen die zegt dat je met een baard snel vrouwen kan versieren, het ligt namelijk iets ingewikkelder.

Met een beetje onderzoek kan je de juiste lengte, breedte en de beste stijl voor jou baard bepalen. Mensen maken meteen associaties zodra ze een eerste indruk van iemand hebben. De grootste mislukking die je met een baard kan hebben is als je er door je baard agressief, dominant of verwaarloost en smerig uitziet. Een netjes geschoren man wordt geassocieerd met gezelligheid, gezonde levensstijl en schoon.

Gedrag wordt beïnvloed door een baard

Uit onderzoek is gebleken dat gedrag beïnvloed kan worden door een baard. Dit komt omdat mannen met een baard zich mannelijker voelen dan de mensen zonder baard. Een man wie zijn brein zegt dat hij mannelijk is gaat zich ook dominanter gedragen. Dus voel je je als man zijnde wat onzeker, misschien is een baard of snor de oplossing.

Een leuk onderzoekje liet aan verschillende mensen verschillende foto’s zien van mensen met en zonder baard. De mensen met baard werden geassocieerd met beroepen als artiesten en leraar terwijl de mannen zonder baard werden beschreven als bankier, advocaat en politicus.

Vrouwen en baarden....

De belangrijkste vraag van dit artikel, scoor je vrouwen met een mooie baard?
Er zijn een aantal onderzoeken gedaan naar het effect van een baard of snor op vrouwen. Een aantal leuke punten op een rijtje.

• Het blijkt dat vrouwen een stoppelbaardje het meest aantrekkelijk vinden. Liever nog een heftige stoppelbaard dan een lichte stoppelbaard.
• Vrouwen vinden mannen met een baard mannelijker dan mannen zonder.
• Geschoren mannen of mannen met een grote baard vinden vrouwen er verzorgder en schoner uitzien dan mannen met een stoppelbaardje.
• Mannen met een grote baard zouden in de ogen van vrouwen goede vaders zijn.

Onthoud dat sommige dingen gewoon sociale trends zijn en andere ongeschreven regels.