Vrouwen hebben het maar makkelijk. Vrouwen kunnen uit zoveel verschillende soorten kledingstukken kiezen dat ze geen dag in hetzelfde hoeven te lopen. Voor mannen is dit wat lastiger. Wat het leuk maakt voor de mannen is door te letten op de details, een kledingstuk waar dit goed mee kan is het overhemd. Maar hoe vind je nou dat overhemd dat bij jou uitstraling past?


Bij het vinden van jou perfecte overhemd zijn er drie punten erg belangrijk.
• Je figuur
• De vorm van je gezicht en lengte van je nek
• Je persoonlijkheid

Overhemd dat past bij jou figuur

Let bij het kiezen van een overhemd op het model. Valt deze ruim of is het overhemd getailleerd? Heren die tenger en small zijn kunnen zo het beste kiezen voor een slim fit, een ruim overhemd oogt nog smaller.
Bent je wat stevig gebouwd, zorg dan dat het overhemd niet te strak om de buik zit. Een leuke tip, lengte strepen doen je slanker en langer lijken.
Ben je lang? Kies dan voor een overhemd met lengte maat. Zoals bij mouwlengte7.com. Stijlvolle overhemden met net die extra lengte in de rug dielange mannen nodig hebben.

Overhemd dat past bij de vorm van je gezicht en nek.

De vorm van je nek en gezicht is bepalend voor de vorm van de kraag. Heb je een lange nek dan kan je ook een hoge kraag aan. Zo niet, laten liggen dat overhemd.
Met een small gezicht staat een wide spread goed ( punten van de kraag die opzij wijzen). Punten die naar beneden wijzen doen je gezicht en nek alleen maar langer lijken.
Een rechthoekig motief staat goed wanneer je rechte lijnen in je gezicht heb. Met een ronder gezicht zijn rondere vormen verwerkt in het overhemd beter.

Persoonlijk overhemd?

Ben je zakenman die serieus en geloofwaardig over wil komen, kom dan niet in je Hawaï shirt op je werk. Zorg voor effen kleuren met mooie manchet knopen. Ben je een creatief persoon, dan is dat Hawaï shirt op jou van toepassing.
Het belangrijkste is dat je je lekker moet voelen in het overhemd dat je draagt. Let zo af en toe op de details en met deze adviezen in je achterhoofd komt het helemaal goed.

Man in pak