Zondag 22 januari was het zover. Het evenement ‘in de voetsporen van Cajanus’ in Haarlem. In de voetsporen van Cajanus is hét evenement voor lange mensen. Mouwlengte7.com en Shirstofcotton.com waren erbij.

Het evenement vond plaats in de Lichtfabriek in Haarlem van 12:00 tot 15:00. Om stipt 12:00 werd er afgetrapt met de stadsopera die op 16 maart in première gaat onder de naam “Mynheer Cajanus”. Vanaf 22 januari tot en met 16 maart zijn er tal van evenementen die refereren aan “Mynheer Cajanus” en het tragische leven van hem. Het evenement is onder andere georganiseerd door onze partners Klub Lange Mensen en Langzijn.nl.

langste mannen ter wereld

De grootste mannen ter wereld

Na de stadsopera Cajanus kwamen de “special guests” het podium op. Helaas was de langste man: de uit Turkije afkomstige Sultan Kösen niet aanwezig vanwege een botbreuk. Het publiek werd niet teleurgesteld want de op één na langste man: de uit Marokko afkomstige Brahim Takioullah (2.46m) en de op twee na langste man: de uit Ivoorkust afkomstige Abramane Dembele (2.34m) waren er wel. Nadat deze 2 mannen geïntroduceerd en bewonderd waren stonden er nog 2 sprekers op het programma: Wouter Corvers (2.03m) en Olivier Richters (2.18).

De sprekers: Wouter Corvers en Olivier Richters

Wouter Corvers is een 2.03 meter langer ontwerper van de Dutch Design Academy. Hij gaf een presentatie over zijn project. Zijn project gaat in op de verschillende maten en verhoudingen in openbare ruimten. Dit omdat deze maten en verhoudingen gebaseerd zijn op gemiddelde maten, terwijl er genoeg mensen die groter (of kleiner) zijn. Denk bijvoorbeeld aan de hoogte waarop pinautomaten worden opgehangen.

Olivier Richters gaf een presentatie over ‘het gezond houden van een lang lichaam’. Olivier mede-eigenaar van musclemeat.nl is zelf 2.18 en 150 kilo. Olivier nam het publiek mee hoe hij van lange puber zichzelf heeft ontwikkeld in een gezonde en gespierde gigant.

lange mensen foto


Mouwlengte7 en Shirtsofcotton presenteren

Mouwlengte7 en Shirtsofcotton hadden een stand op het evenement en hebben veel (lange) mensen te woord gestaan. Veel lange mannen vroegen zich af of de overhemden getailleerd zijn én of de mouwen wel lang genoeg zijn. Het antwoord is natuurlijk: “ja”. Mouwlengte7 werkt aan de hand van 7 essentials (lees meer). Deze zorgen ervoor dat een Mouwlengte7 overhemd perfect is voor de langere man.

Sleeve7 heeft tijdens het evenement verschillende lange mannen opgemeten en ze een overhemd laten aantrekken van Sleeve7. De mannen waren zeer te spreken over de pasvorm en de mouwlengte van de overhemden. Deze mannen zijn zich nu bewust van het merk Sleeve7.

Bekijk direct de grootste collectie Mouwlengte7 overhemden van Europa