casual werkkledingDoor je te houden aan deze do’s en don’ts zijn modeflaters op het werk te voorkomen. Ook kunnen met deze tips kansen worden gecreëerd op je werk, want je werkt natuurlijk een stuk beter wanneer je lekker in je vel zit.

Do’s


- Werkkleding en privé kleding gescheiden houden.

- Wanneer je thuis werkt, kleed je dan hetzelfde als op kantoor. Hierdoor ben je gelijk in de goede sfeer, en het motiveert om direct aan het werk te gaan.

- Een pak of alleen een wit overhemd doen het altijd goed, maar een moderne touch maakt het geheel net iets frisser. Dit kan bijvoorbeeld een accent in de kraag van je overhemd zijn.

- Kleding die mooi bij je lichaam aansluit, zonder te veel rond je lichaam te spannen.

- Slanke mannen kunnen het beste een jasje dragen met twee knopen, en brede mannen een jasje met drie knopen. In beide gevallen is de onderste knoop natuurlijk open.

- Vermijd een te groot kleuren verschil tussen je broek en sokken. Dit kan door vaak worden gedaan door zwarte sokken te dragen of hoge schoenen.

Don’ts


safari mode flater- Een kostuumvest met dubbele rij knopen. Dit kan voor een kapitein werken, maar iedereen met een kantoor op het vaste land wekt de verkeerde indruk.

- Eigenlijk alles wat mogelijk opgevat zou kunnen worden als seksueel getint, is niet passend op kantoor. Zie hier bijvoorbeeld diepe decolletés en netkousen.

- Jaren lang hetzelfde “tijdloze” pak aan doen en af en toe variëren met een moderne stropdas. De ‘snit’ van een pak is al gouw verouderd.

- Te veel make-up, juwelen of parfum. Ook mannen kunnen hier de fout in gaan door te veel van een bepaald luchtje op te doen.

- Vlinderdassen.

- Te veel beigetinten combineren. Je bent ten slotte niet op safari.

Altijd goed


Natuurlijk zijn er dingen die nooit fout zijn in een professionele sfeer. Een mooi overhemd doet het altijd goed, en is af te maken met een net pak en/of stropdas. Ben jij een lange man en heb je moeite met het vinden van een mooi overhemd? Kijk dan even op mouwlengte7.com. Hier verkopen wij overhemden met de lengte maten die passen bij het figuur van een lange man. Ook is aangesloten merk “shirtsofcotton” speciaal bedacht om het perfecte shirt te ontwikkelen voor onder je overhemd. Zo hoef je nooit meer bang te zijn voor een modeblunder op werk.