De taille (omvang) is het ‘smalste’ gedeelte van je bovenlijf, ook wel je middel genaamd. In het Engelse wordt het je waist genoemd.

Een truukje om je taille te vinden: Je kunt je naar 1 kant buigen om je natuurlijke taillevouw te controleren. Het meetlint vanaf de rug, rond de taille naar voren halen en rond het lichaam trekken. Zorg ervoor dat het meetlint horizontaal is en dat het meetlint niet te strak getrokken wordt.

Taille omvang of middel meten voor overhemden

Je taille omvang kun je soms het beste bepalen door op of net onder je navel te meten. Je taille (of waist in het Engels) is het het smalste deel van je torso (rond je navel, onder je ribben). Je legt daarna het meetlint om je taille en meet het aantal centimeters. Het omrekenen van je taille van centimers naar inches kan door het in Google in te voerenals volgt "112 cm to inches". Als antword geeft Google dan het aantal Inches.

Nog een truukje om je taille te vinden: zet je handen in je zij met de duimen naar achter. Daar waar je je duimen neerzet zit je taille. Meet je hele taille rondom.

Enkele tips om uw taille goed te meten

Hieronder vindt u enkele tips om een juiste meting uit te voeren. En op basis daarvan een overhemd te kiezen met de juiste taille of middel omvang.

  • Meet uw taille omvang altijd staand, niet zittend
  • Meet uw taille niet direct na een grote maaltijd (u bent dan vaak ietsjes groter dan normaal)
  • Een overhemd heeft rond de taille minimaal 6 - 12 centimer extra stof nodig
  • Neem dus uw taille maat en tel er een aantal centimeters bij op om de juiste maat te vinden

Veel succes met jet opmeten van uw taille en het vinden van het juiste overhemd.

taille omvang meten heren overhemden