Een begrafenis is altijd een treurige gelegenheid en bij deze gelegenheid horen bepaalde 'kledingvoorschriften'.
Vaak vindt men het nog erg moeilijk om de juiste kleding te kiezen voor begrafenis. Er moet rekening gehouden met de wensen van de familie en je wilt niet (in negatieve zin) opvallen. Kies daarom voor iets smaakvols en conservatiefs.
Dit is zeker van belang als het om een religieuze uitvaart betreft.

Kleding Begrafenis

Een zwart pak en een wit overhemd

Het best kun je kiezen voor een zwart pak en een wit overhemd met donkere stropdas en zwarte kousen.
Een zwart pak of op zijn minst een donker colbert en een stropdas. Eventueel is een antraciet of nachtblauw pak ook een optie. Andere kledingstukken die gedragen kunnen worden, in plaats van een wit overhemd met een pak, zijn een zwarte coltrui, een zwart overhemd of een zwart T-shirt, maar dit is ook afhankelijk van de familie.

Kleur overhemd begrafenis

Andere kleur overhemd op een begrafenis

Sommige mensen vinden dat begrafeniskleding niet per se zwart met wit hoeft te zijn. Er zijn mensen van mening dat het leven van de persoon gevierd mag worden en deze mensen vinden dat de kleur van de kleding niet per se de treurige toon van zwart of wit hoeft te hebben. Allereerst is dit afhankelijk van wat de familie wenst. Soms wordt er bij een begrafenis van een jong iemand gevraagd om lichte, vrolijke kleuren te dragen.Maar daarnaast moeten nog steeds felle kleuren zoals geel, paars en limoengroen vermeden worden. Kies voor kleuren als rood, zachtblauw en zachtroze.

Nog een aantal tips

Denk aan je schoenen
Liefst nette, zwarte schoenen en zorg dat ze er netjes en schoon uitzien.

Meerdere outfits
Wanneer de begrafenis ver weg is en meerdere dagen betreft, zorg dan voor meerdere outfits en overhemden.

Geen beledigende of aanstootgevende teksten
Zorg ervoor dat er geen aanstootgevende of beledigende teksten of afbeeldingen op je overhemd of T-shirt staan. Zorg daarom voor een effen T-shirt of een wit overhemd op de begrafenis.

Kleur kleding begrafenis