Iemand in je omgeving gaat trouwen. Leuk! maar welk kleur overhemd trek je nu aan naar een bruiloft? en wat zijn de regels voor kleding op een huwelijk (en welke kleuren)? Kort antwoord: een wit clean (poplin of birdseye) overhemd is altijd goed.

Er gaat iemand trouwen: bruiloft!

Belangrijk is dat je het juiste overhemd/shirt kiest bij het door jou gekozen trouwpak. Qua ontwerp en kleur.Of je nu kiest voor een trouwkostuum, combinatiekostuum, jacquet, smoking of rokkostuum het wordt pas echt mooi wanneer alles goed is afgestemd. Voor speciale gelegenheden, zoals een bruiloft, moet een overhemd er piekfijn uitzien. Iedereen doet even net wat beter zijn best om er goed uit te zien.

overhemd bij een bruiloft

Welk kleur overhemd draag je naar een bruiloft?

Naar een bruiloft worden overwegend vaak klcihte kleuren gedragen. Denk hierbij aan de kleuren wit, lichtblauw en grijs. Het is namelijk niet de bedoeling dat je meer aan het opvallen bent dan het bruidspaar (ongeschreven regel). De kleuren van de overhemden zijn dus vaak rustig. Vaak zie je dat de heren dan een overhemd met macnhetknoop nemen zodat hier nog wat mee gespeeld kan worden.

Typische overhemd kleuren voor een stijlvolle bruiloft

Bij echte stijlvolle bruiloften wordt immer wit gedragen door de mannen. In een smoking, pandjes jas of met een colbert (die wel kleur mag hebben) met daaronder een overhemd in de kleur wit. Advies is om echt te investeren het overhemd door bijvoorbeeld geen standaard weving te nemen, maar bijvoorbeeld een birdseye weving, of lekker extra dikke poplin weving.

Vaak nemen de heren wel een overhemd met macnhetknopen. Dit is stijlvol en deze overhemden zijn vaak ook een paar tientjes duurder. Dit komt omdat de overhemden van superieure kwaliteit katoen worden gemaakt. Natuurlijk voor een speciale gelegenheid zoals een huwelijk/bruiloft.

Welk kleur overhemd draag je naar een bruiloft of trouwerij?

Een mooi overhemd met machetknopen

Het staat chique om bij een belangrijke gebeurtenis, en dat is een bruiloft toch, te kiezen voor een overhemd met manchetknopen. Hiervoor heb je nodig een overhemd met dubbele manchetten of een overhemd met enkele manchetten met knoopjes en gaatjes voor manchetknopen. En vergeet niet de macnhetknopen zelf.

Conclusie: kleuren overhemd voor een huwelijk

De beste kleur voor een overhemd is dus wel wit, kortom pas deze regel van drie toe en je zit altijd goed:

  1. Wit overhemd (dikke goede stof)
  2. Bij voorkeur met manchetknopen
  3. Poplin of birdseye weving

Kleuren overhemden speciaal voor een bruiloft