Het is niet altijd even makkelijk om de juiste outfit te kiezen. Men heeft er vaak nog moeite mee om pak en overhemd op elkaar af te stemmen.Het blauwe pak is voor veel mannen nog steeds favoriet. Maar welke kleur overhemd draag je nou eigenlijk op het klassieke blauwe pak?

TIP! Probeer nu een overhemd van Overhemden specialist overhemden.com - bekijk nu alle overhemden

  • De hoogste klantwaardering
  • Alle merken en maten
  • Persoonlijke service
  • 14 dagen bedenktijd
  • En vanaf 3 stuks extra korting

Licht blauw pak

Het blauwe pak

Een (donker)blauw of navy pak kan iedereen hebben en kan zowel zakelijk als casual gedragen worden. Blauw straalt zakelijkheid, betrouwbaarheid en soms zelfs autoriteit uit. Het blauwe pak wordt gezien als een echte klassieker en mag niet missen in je kledingkast.Er mag best gevarieerd worden met de kleur blauw. Natuurlijk is de veilige keuze om voor een donkerblauw of navy pak te gaan. Een lichtblauw of petrol blauw pak kan erg mooi zijn als zomerse keuze. Probeer bij het kiezen van een blauw pak voor een effen pak te kiezen en vermijd drukke patronen.

Kleur overhemd bij blauw pak

Een wit overhemd op een blauw pak doet het altijd goed. Andere rustige kleuren als lichtroze, lichtblauw en lichtgrijs zijn ook een uitstekende keuze. In zakelijke omstandigheden is het veilig om voor de rustige kleuren te kiezen en om drukke patronen achterwege te laten. Een effen wit overhemd is in dit geval favoriet!

Waneer het gaat om een casual outfit heeft iedereen een andere mening en vraag gerust om advies als het gaat om kleurencombinaties. Een combinatie van een blauw pak met een blauw overhemd met subtiel sterdesign kan er ontzettend stijlvol uitzien. Zorg er bij de combinatie van het pak, overhemd en stropdas met verschillende dessins voor dat patronen met niet-patronen en grote met kleine patronen gecombineerd moeten worden. Het moet wel stijlvol blijven.

Kleur overhemd onder blauw pak

Accessoires en schoenen

Zorg dat de accessoires en schoenen netjes en subtiel zijn onder het blauwe pak. Zwarte en (licht)bruine schoenen zijn altijd goed onder een blauw pak. Denk ook eens na over de sokken van happy socks en experimenteer hier eens mee. De sokken zijn momenteel erg populair en kunnen wel eens een mooie subtiele toevoeging zijn aan je blauwe pak.

Sokken onder blauw pak