Voor veel mannen is het favoriete pak vaak een donkerblauw pak. Het merendeel zal waarschijnlijk kiezen voor een navy suit. Terecht, want een donker navy pak is een fundamentele pijler van de formele menswear. Maar de tweede meest gedragen kleur van een pak is GRIJS.

Schitterend grijs pak met kleuren overhemd

Grijze pakken, veelzijdig en populair
Als je maar één pak mag bezitten, welke zou dat dan zijn? Het grijze pak is dan de winnaar.‘Waarom het grijze pak?’ vraag jij je misschien af. Grijze pakken zijn vaak zowel casual als zakelijk goed te dragen. Grijs laat zich vaak ook met veel andere kleuren combineren. Dus na ruil je je witte overhemd om voor een funky overhemd en ben je ook weer klaar voor de avond.

Kleur overhemd onder een grijs pak
Een mooi slank effen grijs pak met een heerlijk wit overhemd, een mooie das en zwarte of donkerbruine schoenen: kantoor ready en met een sluimerende veelzijdigheid. Als je dit alles combineert met een overhemd en een das met wat grijze details dan ben je helemaal klaar!

Welke kleuren overhemd draag je in een zakelijk omgeving met een grijs pak? In een zakelijke omgeving wordt vaak een mooi wit overhemd gedragen onder een grijs pak. Wit en grijs (eigenlijk beide geen kleuren) gaan dan goed samen. Als tweede winnaar komt een overhemd kleur met een tintje zoals roze of lichtblauw met hokjes of streeptjes. De meeste nette mannen prefereren vaak toch een een effen overhemd.

En welke kleuren overhemd draag je in een casual omgeving (na werk) met een grijs pak? haha dan mag je helemaal los gaan met de kleuren. De kleuren van je overhemd onder je grijze pak mogen dan juist heel flitsend zijn. Denk aan de herfst kleuren bruin, geel en donkergroen. Aan de ander kant kan een opvallend paars overhemd wonderen doen. Het grote voordeel aan een grijs pak is dat het niet vloekt met andere kleuren. Alle combinaties zijn dus eigenlijk mogelijk.

Grijs overhemd met kleuren stropdas en overhemd

Een effen grijs pak combineert het beste met kleurtjes
Wees niet te avontuurlijk met het grijze pak zelf: traditional does it. Dus vermijd drukke dessins en kies voor een effen, slank gesneden grijze pak met twee knopen en traditionele revers. Overigens was de pen stripe in 'the old days' voor de senioren - op zich wel netjes om je hier nog steeds aan te houden.

Schitterend grijs pak met kleuren overhemd