De kleur van je overhemd tijdens je sollicitatie is misschien niet het belangrijkste, maar kleur roept wel een emotie op. Het is goed om te weten welke indruk je achterlaat bij de keuze van je kleding voor een sollicitatiegesprek. Ook tijdens het solliciteren gelden de ongeschreven wetten van kleur.

Kleur overhemd sollicitatie

Associaties bij kleur overhemd

Donkerblauw en grijs overhemd
Staat voor betrouwbaarheid, autoriteit en zakelijkheid.

Rood overhemd
Kan agressiviteit en opdringerigheid uitstralen. Rood kan ook passie benadrukken.

Zwart overhemd
Straalt creativiteit en autoriteit uit.

Bruin overhemd
Saaie en veilige kleur.

Wit overhemd
Een neutrale en pure kleur.

Geel overhemd
Felle en onrustige kleur.

Kleur overhemd sollicitatiegesprek

Kledingtips voor het sollicitatie gesprek

Kies kleding die past bij de functie waarop je solliciteert. Laat zien dat je moeite hebt gedaan. Het is niet altijd nodig om een pak te dragen, maar een overhemd met een nette broek staat altijd wel professioneel. Over het algemeen zijn donkerblauw, zwart, bruin of grijs goede kleuren voor een overhemd tijdens je sollicitatie. Combineer dat met een klassiek wit shirt.

Zorg dat je kleding goed zit: te strak of te wijd maakt een slordige indruk.Kom niet met te veel afleidende details, zoals stropdassen met drukke patronen of opvallende sieraden. Tijdens het sollicitatie gesprek moet de aandacht immers op jouw vaardigheden gericht zijn.Zorg voor schone en nette schoenen en zorg ervoor dat er geen kreukels in je overhemd zitten.

overhemd sollicitatiegesprek