Als de temperaturen stijgen, lopen de kantoren vol met mannen in overhemden met korte mouw. Driekwart mouwen in de zomer is tot daar aan toe, maar een man in een overhemd met korte mouwen, is niet bepaald stijlvol. Dit is vooral niet gepast op kantoor en vaak ook absoluut onaantrekkelijk. Een overhemd met lange mouwen is netjes, aantrekkelijk en hoeft niet warm te zijn! Hier vindt u een aantal tips om een modieuze en comfortabele overhemd met lange mouw te vinden.

Lange mouwen en toch gemak?

Sommige mannen vinden de lange mouwen klemmend; dit heeft vaak te maken met te korte mouwen die bij het buigen van de arm omhoog kruipen. Koop een overhemd met een mouw tot aan de onderkant van de pols, dan zult u dit probleem niet meer ervaren. Hemden met korte mouwen zitten vaak lekker omdat ze een andere pasvorm hebben dan de normale. Een wat bredere borst, een afgeronde onderkant, meer ruimte in de oksels, een extra knoopje, een lagere kraag, er zijn tig dingen die aan het draagcomfort en uiterlijk van een overhemd bijdragen. Vergelijk uw favoriete overhemd eens op deze punten met de andere en u zult al snel ontdekken wat u prettig vindt. Een korte mouw is niet altijd het antwoord!

Mannen overhemden en stofkeuze

Overhemden met lange mouw worden tegenwoordig niet alleen gemaakt van de klassieke, stijve katoenweefsels. De weefpatronen en draadkeuzes zijn tegenwoordig zo aangepast dat verschillende effecten worden bereikt en ook verschillende eigenschappen aan stoffen wordt gegeven. Een ‘twill’ motief (diagonaal weefpatroon) geeft gegarandeerd een verfijnd en modieus uiterlijk. Naast katoen zijn er tegenwoordig ook andere materialen volop verkrijgbaar, zoals plaid en linnen. Strijkvrije overhemden zijn niet alleen makkelijk netjes te houden, maar ademen ook beter en hebben daardoor een hoger draagcomfort.

Mannen overhemden lange mouw keuze

Combineren met lange mouwen

Als u voor een overhemd met lange mouwen kiest, heeft u veel meer mogelijkheden om leuke outfits samen te stellen; overhemden met korte mouwen zijn namelijk veel moeilijker te combineren. U kunt natuurlijk voor een nette en chique outfit gaan, maar met lange mouwen kunt u ook kiezen voor een casual look. Als u een colbert of jasje draagt, kunt u het beste kiezen voor een overhemd met klassieke kraag; zeker niet een button down kraag, dat is te sportief! Draag nooit een jasje en een overhemd in dezelfde patroon of kleur, maar zorg er tegelijkertijd voor dat het contrast niet te groot wordt.

Draag eens een overhemd onder een V-hals trui, dit geeft een nonchalante look met een verfijnd accent; kies dan wel voor een effen kleur overhemd. Probeer ook hier heftige kleurverschillen te vermijden, subtiliteit is zeer belangrijk voor een geslaagde look.
Hetzelfde effect kunt u bereiken door het overhemd te combineren met een spencer; hierbij kiest u het liefst voor een donkere kleur spencer en een lichtere kleur overhemd.
Kiest u voor alleen een overhemd, let dan op dat u een wit T-shirt daaronder draagt om doorkijk te voorkomen.
Al met al is een overhemd met lange mouwen, mits juist gedragen, de juiste keuze voor elke gelegenheid en zeker ook voor kantoor!

Mannen overhemden lange mouw combineren