Weet jij wat de meest voorkomende mouwlengte van overhemden van de langere Nederlandse man is? Dat is een mouwlengte van gemiddeld 72 centimeter. En dat is precies de reden waarom we onze collectie overhemden Sleeve7 hebben genoemd Mouwlengte 7 in het Nederlands.. Want de man langer dan 1.80 meter weet vast wel dat hij overhemden met extra lange mouw nodig heeft.

overhemd mouwlengte 72 cm

Mouwlengte 72 centimeter

Om het iedereen makkelijk te maken hebben we bij het ontwerpen van de pasvorm van onze overhemden al rekening gehouden met de verhoudingen. De meeste heren weten namelijk wel wat hun boordmaat is. En mocht je je boordmaat niet weten, dan is het heel eenvoudig om je boordmaat op te meten. Makkelijker dan het opmeten van je mouwlengte.

De overhemden met extra mouwlengte in onze collectie varieren in lengte al naar gelang de maart van het overhemd. De kleinste maat is maat 38 en daar hoort een mouwlengte van bijna 72 centimeter bij. Het is dus zo dat Mouwlengte 7 overhemden vaak beginnen bij de lengte 72 centimer. Maar dat is een vanaf maat. Overhemden met een grotere boordmaat hebben dus ook mouwen die langer zijn dan een mouwlengte met 72 centimeter. De grootste boordmaat in de collectie is maat 46 met een bijpassende mouwlengte van 73,3 centimeter.

Welke boordmaat hoort bij mouwlengte 72 cm?

Dat is dus de gemiddelde lengte van de Nederlandse man boven de 1.85 meter. 72 cm. En bij een mouwlengte van die lengte hoort in de meeste gevallen een boormaat van 41 of 42 cm. In onze maattabel vind je alle boordmaten, mouwlengtes en ruglengtes in een handig overzicht.

Dus alle lange mannen van Nederland, meet allemaal je mouwlengte op en ook je boordmaat om te kijken of jij in het gemiddelde past. Of dat je lichaam zo niet gemiddeld is dat je de uitzondering op de regel bent:)