Veel mensen kennen wel het begrip mouwlengte7, maar weten vaak niet waar dat voor staat. Want wat is mouwlengte7 in cm, hoeveel cm is mouwlengte7? Dat gaan we eens haarfijn uitleggen, het begrip mouwlengte7 en de betekenis daarvan.

mouwlengte7 in cm

Hoeveel CM is mouwlengte 7?

Het begrip of de term mouwlengte7 komt van de lengte van de mouw van een overhemd. Normale overhemden, confectie overhemden, hebben een standaard mouwlengte 5. Dat betekent dat de lengte van de mouw tussen de 50 cm en de 59,9 cm ligt. Het is de lengte gemeten van de rand van de schouder tot aan de rand van het manchet. Dat betekent dus gelijk ook dat de term mouwlengte7 staat voor een mouwlengte van een overhemd tussen de 70 cm en 79,9 cm. Waarbij gezegd moet worden dat een mouwlengte van 79 centimeter echt nauwelijks voorkomt.

Mouwlengte 72 cm is de meest voorkomende lengte

Inmiddels hebben we al veel lange mannen mogen verwelkomen in onze winkel. En dus hebben we ook een goed beeld gekregen van de meest verkochte mouwlengtes in Nederland. Want mouwlengte7.com heeft de meest uitgebreide collectie overhemden met extra lange mouw in Nederland.

En we zien dat een mouwlengte van 72 cm het meest voorkomend is. De boordmaten 41, 42 en 43 cm vallen allemaal in de range met een bijbehorende mouwlengte van 72 centimeter. Verreweg de meeste lange mannen die onze winkel hebben bezocht kopen een overhemd met deze maten. Natuurlijk zijn er ook mannen die een smallere nek hebben of juist iets groter zijn. Maar ook daarvoor hebben we een uitgebreid assortiment in onze collectie.

Mocht je zelf twijfelen over je boordmaat of je mouwlengte? Check dan eens onze maattabel.