Vroeger waren veel dingen makkelijker. Je maakte een tekening of maakte van klei een asbak. Beetje verf en je was klaar voor Vaderdag. Gelukkig wordt je ouder en besef je steeds meer hoe belangrijk vaders zijn. Misschien ben je inmiddels zelf wel vader. Het is weer bijna de tijd van het jaar om je vader en misschien zelfs wel je schoonvader in het zonnetje te zetten. Een overhemd is een leuk cadeau. De komende jaren denkt je vader altijd als hij het overhemd aantrekt: “Leuk, heb ik van mijn zoon/dochter gehad.” Maar een overhemd voor iemand anders kopen is altijd net iets lastiger dan voor jezelf. Waar moet je op letten? Lees hier alles over hoe je een Vaderdag overhemd koopt. 

een vader en zijn zoon die op het strand lopen leuk voor vader

Geschiedenis Vaderdag

Wist je dat Vaderdag eigenlijk pas net iets langer dan 100 jaar gevierd wordt? Janna Jarvis lanceerde in 1908 het concept van Moederdag. Dat inspireerde Sonora Smart Dodd om hetzelfde te doen, maar dan voor haar vader. Die was veteraan uit de Amerikaanse Burgerooglog en was zijn vrouw verloren, omdat zij bij de geboorte van hun zesde kind gestorven was. Toen Sonora volwassen was, wilde ze het doorzettingsvermogen van haar vader onder de aandacht brengen en vieren.

De eerste Vaderdag was op 19 juni 1909 in Spokane in Washington. Vaderdag won snel aan populariteit en de president Calvin Coolidge wilde het erkennen. Het congres bestond echter volledig uit mannen en die hadden er moeite mee om iets goed te keuren, wat alleen mannen zo in het zonnetje zette. Pas sinds 1972, toen Nixon president was is Vaderdag in de Verenigde Staten erkend. In Nederland waren we een stuk vlotter. In 1937 was de eerste Vaderdag, toen nog in oktober. De ¨Nederlandse Bond van Herenmodedetaillisten¨ nam in 1948 het initiatief om Vaderdag te verplaatsen naar de derde zondag van juni. Zoals we dat nog steeds doen in Nederland. Maar in andere landen wordt Vaderdag veelal op andere dagen gevierd. In België viert men Vaderdag bijvoorbeeld op de tweede zondag van juni, en in Thailand op 5 december.

Een overhemd voor Vaderdag kopen

Goed, terug naar de kern. Om een overhemd voor je vader te kopen is het natuurlijk handig om zijn maten te weten. En wel zo leuk als het een verrassing blijft. Schakel je moeder in voor hulp, of kijk stiekem eens in zijn kledingkast. Heb je daar niet de kans toe. Bedenk dan wat voor postuur je vader heeft. Zijn jullie even lang? Is hij smaller of breder? Zo kun je toch een goede inschatting van de maat maken. Maar niet alleen de maat, ook de stijl en de stof zijn belangrijk. Ben je niet zeker van ja cadeau? Check dan altijd of je het overhemd eventueel kunt ruilen.

een leuke cadeau verpakking voor vaderdag

De kwaliteit overhemd voor het Vaderdag cadeau

Je geeft natuurlijk het liefst een cadeau wat lang mee gaat en wat bij wijze van spreken de komende jaren voor elke speciale gelegenheid uit de kast wordt gehaald.

Als je besluit een overhemd te geven is het belangrijk om op de kwaliteit van de stof te letten. 100% katoen overhemden zijn het fijnste, voelen prettig aan de huid en absorberen bovendien veel vocht waardoor de huid de hele dag fris blijft voelen. Handig, want zo kan je vader zijn overhemd meteen in juni al dragen, ook tijdens warme dagen blijft een katoenen overhemd immers comfortabel.

Tegenwoordig zijn er overhemden van 100% katoen voor vrijwel ieder budget. Alhoewel de weving van duurdere overhemden wel van hogere kwaliteit is. Een betere kwaliteit weving heeft als voordeel dat de overhemden gedurende (vrijwel) de hele dag kreukvrij blijven. Met een beetje strategisch wassen en drogen heb je trouwens de kans dat je het overhemd ook niet eens hoeft te strijken. 

Voor een cadeautje is het ook leuk om je echt even in te leven in die ander. Verafschuw jij borstzakjes? Maar kan je vader niet zonder? Vaderdag kan een mooi moment zijn om over je eigen overhemd normen en waarden heen te stappen en iets te kopen waar vooral je vader blij van wordt. 

Gemakkelijk online bestellen

En dan komt het lastigste. Je moet het overhemd echt gaan kopen. Rekening houden met wat je vader mooi zou vinden. bij overhemden.com kan je gemakkelijk een overhemd kopen voor vaderdag. Op Overhemden.com krijg je eenvoudig een overzicht van de mooiste kwaliteit overhemden die er op dit moment te koop zijn. Handig, hoef je niet eindeloos (drukke) winkels in. Plus dat je alle overhemden in één keer naast elkaar ziet. Op zoek naar een overhemd in een pastelkleur? Je selecteert eenvoudig welke kleur je zoekt, en daarnaast heb je mogelijkheid om te selecteren op dessin, budget, mate van taillering, merk, gelegenheid en nog veel meer.

Ook handig is dat overhemden.com denkt aan de lange vaders en de vaders met een maatje meer. Door het ruime assortiment is er voor elke vader een overhemd te vinden. Oh en misschien wel het belangrijkste… Door de persoonlijke en snelle service weet je zeker dat je overhemd nog voor Vaderdag bij jouw binnen is!

een zoon met zijn vader die in de tuin staan met mooie bomen