De lengte van een overhemd kan soms nogal bepalend zijn voor je shirt. Stop je een overhemd in de broek, draag je het los of onder je pak. Veel mensen staan er niet bij stil - maar dit element kan best bepalend zijn. In Nederland en Belgie worden overhemden en shirts vaak gemaakt op basis van standaard maten, wat vaak MOuwlengte5 of 6 heeft. Voor Nederlandse mannen langer dan 1.85 meter is dat raar, want deze mannen zouden eigenlijk Mouwlengte 7 moeten dragen. Want met mouwlengte 5 of 6 is je mouw dan veels te kort & na een paar keer wassen ben je zo 2-4 cm extra kwijt. Weg favoriet shirt... Gemakkelijk te voorkomen weliswaar, door mouwlengte 7 overhemden te dragen. Een uitgebreid assortiment vind je bij Mouwlengte7.com, dé specialist in overhemden met langere mouwen.

Hoe meet ik mijn ruglengte simpel?

Trek een overhemd aan en meet van je boord tot je billen. Of meet vanaf je nek - net boven de hoogte van je schouder tot net aan je billen en een beetje hieroverheen.

Een belangrijk feit dat vaak vergeten wordt is dat je ruglengte - althans de ruglengte of overhemdlengte die je keist voor je overhemd - ook een lengte is waar jij je conformtabel bij moet voelen.

Dus: wij meten altijd met een overhemd aan van de bovenkant boord - totaan: daar waar jij wilt dat het overhemd moet ophouden.

Ruglengte en overhemd lengte meten

Je ruglengte laten meten (uitgebreid)

Alleen je lichaamslengte - bijvoorbeeld 190 cm - zegt niets over de maat van je rug. Hieronder vind je een beschrijving voor het meten van je ruglengte.

Vraag iemand de knobbel te vinden in je nek, daar waar je schouders in je nek overgaan. Dit is de 7e rugwervel. Buig je hoofd voorover om deze plek makkelijker te bepalen. Gebruik een meetlint of rolmaat. Vraag de persoon die je helpt vanaf de zojuist bepaalde plek het meetlint langs je ruggengraat naar beneden te leggen.

Plaats je handen op je heupen zodat je de botten kunt voelen waarop de heupgordel straks rust. Plaats je handen zo dat je duimen naar je rug wijzen. Vraag de persoon die je helpt, de afstand te meten tot het punt waar het meetlint de denkbeeldige lijn kruist die tussen je duimen loopt. Deze afstand is je ruglengte.

Toen ik mijn overhemd kocht was de ruglengte perfect

Dit is en blijft een lastig punt. Overhemden krimpen. Ja echt! omdat ze van katoen worden gemaakt en katoen krimpt. Wat je ook doet, het krimpt altijd. Een shirt dat je dus nieuw koopt in de winkel kan dus heerlijk zitten. Alleen zal dit veranderen als je het overhemd een aantal keren hebt gewassen.

Wij houden de volgende vuistregel aan voor krimp van de ruglengte en mouwlengte:

Na 2-10 keer wassen verlies je ongeveer 2 cm
Na 10-50 keer wassen verlies je 2-4 cm

Een overhemd dat al jaren oud is zal vaak de kleinste zijn. Het is dus wijs om een overhemd toch net iets groter te kopen dan je lekker vindt. na 2x wassen is het je beste vriend geworden.Mouwlengte7.com, dé specialist in overhemden met langere mouwen

Ruglengte van een lichaam

Standaard overhemd lengte of ruglengte in Nederland en Belgie

In Nederland en Belgie ligt de ruglengte of hemdlengte tussen de 90 en 97 cm - dit is natuurlijk afhankelijk van je boordmaat. Een maat L of nekmaat 42 heeft vaak een hemdlengte van 90-92 cm.