Overhemden met lange mouw zijn tegenwoordig in bijna alle zaken te vinden. Maar helaas zijn deze gelijk ook extra groot in de andere maten: ruglengte, breedte, etc. Perfect voor de gezette man of de man die graag alle ruimte in een overhemd heeft, maar als u slank bent en graag modieus gekleed wilt gaan, raad ik u aan om een slim fit overhemd te kiezen. Deze zijn vrij strak getailleerd, waardoor de vorm van uw lichaam beter uit komt. Bij de gespecialiseerde online winkels kunt u zonder problemen een slim fit overhemd met extra lange mouw vinden. Daarnaast hebben de online winkels een breder assortiment en gunstige prijzen, om maar niet te spreken van het gemak!

Overhemden extra lange mouw

Slim Fit Overhemden

Een slim fit overhemd is vrij strak en getailleerd. Deze is geschikt voor slanke heren. Als u slank bent maar een beginnend buikje heeft of juist een zeer brede borst, dient u dus op te passen met deze pasvorm; u kunt dan beter kiezen voor een Modern Fit, deze is ook getailleerd, maar minder strak dan de Slim Fit. Om te bepalen welke pasvorm het beste bij u past kunt u het beste uw lichaam opmeten: boordmaat, schouderlengte, tailleomvang, borstomvang en armlengte. Met deze lijst kunt u bij de online winkels de maattabellen erop na slaan en de juiste pasvorm kiezen.

Overhemden extra lange mouw slim fit meten

Houd bij uw keuze rekening met een aantal vuistregels:

  • Reken op 30 cm lengte vanaf de broekrand, dit wordt ook gedaan bij maathemden en voorkomt dat de overhemd uit uw broek kruipt.
  • Als de boord gesloten is dient u nog gemakkelijk een vinger tussen de boord en de hals te kunnen steken, maar niet veel meer! Te weinig ruimte is niet comfortabel en te veel ruimte ziet er slordig uit.
  • Kies een overhemd met een ronde onderkant, hierdoor hoeft u minder stof in uw broek te stoppen; dit geeft meer comfort en er ontstaan geen bobbels op verkeerde plekken.

Overhemden met extra lange mouw

De juiste mouwlengte is makkelijk te meten: u neemt de maat vanaf het midden van de bovenrug tot aan de schouder en daarna meet u de lengte vanaf de schouder naar de onderkant van de pols; deze twee getallen telt u dan bij elkaar op. Let op: het manchet van uw overhemd moet ongeveer 2 cm onder de mouw van uw (colbert)jasje uitkomen. Voor de meeste lange mannen is mouwlengte 7 (langer dan 70 cm) een geschikte maat en deze is ook volop verkrijgbaar. Kies en meet voorzichtig! Een te lange mouw is geen gezicht en zeer onhandig, terwijl een te korte mouw er al snel armoedig uitziet onder een jasje.

Overhemden extra lange mouw slim fit

Wanneer de slim fit overhemden?

Een slim fit overhemd is, zelfs met lange mouwen, niet altijd gepast. Ook al staat deze u als gegoten, er zijn kledingcombinaties en gelegenheden waarbij een slim fit gewoon niet de smart fit is. Als u een overhemd als onderdeel van een pak draagt kunt u beter kiezen voor een conventioneel model. De slimfit wordt niet als formeel beschouwd en past vaak ook absoluut niet bij de lijnen van uw pak.

De slim fit overhemd is een perfecte keuze voor feestelijke gelegenheden, maar het wordt casual ook steeds meer gedragen. Het is perfect te combineren met een stoer jasje en jeans en voor een netter uiterlijk kan het worden gedragen onder een V-hals trui. Tegenwoordig hebben alle modelijnen slim fit overhemden, en vaak ook met extra lange mouw. Waarom niet meegaan met de mode als deze u goed staat?