De meeste overhemden met lange mouwen zijn "standaard" uitgesneden. Eigenlijk is dit raar, aangezien elke man anders gebouwd is. De één is groot en breed, de ander slank en lang en zo kun je nog wel even doorgaan. Gelukkig zijn er ontwerpers en (online) winkels, die zich wèl aanpassen aan de verschillende behoeftes die passen bij de grote verschillen in lichaamsbouw. Het is mogelijk om een keuze te maken uit meerdere pasvormen. Voorbeelden hiervan zijn regular fit, modern fit, custom fit en slim fit overhemden. Over die laatste gaan we het in dit artikel hebben. Wat zijn slim fit overhemden, waar herken je ze aan en wat zijn de voordelen?

Tailored Slim Fit Overhemd met Lange Mouw

Slim fit overhemden

Slim fit overhemden worden zo ontworpen dat zij een iets strakke pasvorm hebben. Getailleerd en met een gedetailleerde afwerking sluiten de slim fit overhemden goed aan op het lichaam van de slanke (ranke) man. De overhemden kleden mooi af bij een slank of afgetraind lichaam en kenmerken zich met een perfect draagcomfort. Als slanke man hoeft u niet bang te zijn dat het kledingstuk te strak zit.

Kenmerkend aan de slim fit pasvorm is het stiksel aan de achterkant van het overhemd. Deze zorgt voor de getailleerde look van het overhemd. Doordat er aan de achterkant als het ware een stuk wordt samen genomen, onstaat het effect dat het lijkt alsof het overhemd ter hoogte van de middel naar binnen is getrokken.

Mocht u toch een klein beetje forser zijn of toch wat minder slank zijn dan u zou willen forceer uzelf dan niet in een slim fit overhemd. Speciaal voor deze categorie bestaat modern fit. Deze pasvorm geeft een licht getailleerde look, maar is niet zo slank uitgesneden als de "slimme fit".

De voordelen van slim fit overhemden

Voornamelijk slanke mannen zijn gebaat bij het dragen van hemden met slimfit. Een aantal voordelen van de pasvorm:

  • De perfecte pasvorm voor slanke mannen
  • Getailleerd
  • Lange mouwen
  • Draagcomfort
  • Hoogwaardige kwaliteit

Lange Mouw Slim Fit Overhemd

Overhemden met lange mouwen

Tenzij het gaat om vakantie in een warm land worden korte mouwen als het gaat om overhemden gezien als minder stijlvol. Ook al wordt er geprobeerd om het taboe van korte mouwen te doorbreken, een lange mouw getuigd toch van meer professionaliteit en klasse. Als slanke man wil je dus echt gaan voor een slim fit overhemd met lang mouw. getailleerde overhemden met een lange mouw geven de moderne look die je wilt uitstralen.

Korte Mouw - Lange Mouw Slim Fit Overhemden

Speciaal voor de lange, slanke mannen zijn er slim fit overhemden met extra lange mouw. Overhemden met mouwlengte 7 hebben een extra lange mouw. Het vinden van zowel de juiste maat, als de juiste pasvorm en ook nog eens de juiste mouwlengte of armlengte levert nog wel een problemen op voor lange en slanke mannen.