soorten fit overhemden

Overhemden zijn er tegenwoordig in verschillende soorten fit’s (pasvormen). Slim Fit, Modern Fit, Perfect Fit, Straight Fit, je kan het zo gek niet bedenken zo ongeveer. Maar wat betekenen die fit’s nu eigenlijk precies? En hoe weet ik welke fit bij mijn lichaam het beste uit de verf komt? Met andere woorden, waar moet ik op letten als ik een overhemd koop? Of je nu online koopt of in een fysieke winkel, het is wel handig als je weet welke pasvorm en welk model overhemd en ook welk merk overhemd op jouw lichaam geschreven is.

Wat is een Slim Fit overhemd?

Een slim fit overhemd is een overhemd dat heel getailleerd is. Italiaanse overhemden hebben vaak een Slim Fit. Ben je iets forser of steviger gebouwd, dan is een Slim Fit overhemd misschien net iets te gewaagd. Je wilt er ook niet uit zien als een Michelin-mannetje. Maar misschien heb je juist wel een heel getraind lichaam en staat zo’n slim fit hemd juist super strak. Maar meestal is het dus zo dat als je iets forser of steviger bent, je beter geen slim fit kan proberen. Een modern fit overhemd is dan meer iets voor jou.

Wat is een Modern fit overhemd?

Een Modern Fit staat ook voor een wat strakkere pasvorm, maar veel lichter getailleerd dan de Slim Fit. Juist door die lichtere taillering is deze pasvorm uitermate geschikt voor de iets forsere man. De meeste overhemden hebben een Modern Fit pasvorm, omdat deze pasvorm het meest geschikt is voor een grote groep mannen.

Wat is een Perfect Fit?

Een perfect fit pasvorm zie je nog niet zo heel vaak, maar bijvoorbeeld het merk Blue Industry voert met name Perfect Fit. Deze fit kenmerkt zich doordat de pasvorm eigenlijk een blend is van een Normal Fit en een Modern Fit. Waarbij de pasvorm meer getailleerd dan straight is.

Wat is een Straight Fit overhemd?

Een overhemd met een Straight Fit is een overhemd met een rechte pasvorm. Een overhemd waarbij de schouderbreedte en de taille even groot is. Veel traditionele merken en winkels hebben een Straight Fit assortiment overhemden. De wat jongere merken en winkels hebben meestal een breder Slim of Modern fit assortiment.