Je wilt je gloednieuwe overhemd met lange mouw graag netjes houden. Je wilt graag dat je overhemd schoon blijft, maar ook kreukvrij. Dit betekent vaak dat je na het wassen van je kleding de tijd moet nemen om je overhemd te strijken. Veel mannen kiezen om deze reden steeds vaker voor de strijkvrije overhemden lange mouw.

Overhemd lange mouw

Strijkvrij, mooi en zacht

Mannen zijn bereid om zelfs extra te betalen voor deze strijkvrije, "easy iron" of "non iron" overhemden. Steeds meer mannen stappen over op deze variant van het normale overhemd. De strijkvrije overhemden zijn de afgelopen jaren steeds beter geworden.Er zijn verschillende processen die ervoor zorgen dat wij goed kunnen voelen of een overhemd strijkvrij is of dat het gaat om een goedkope variant. Bijvoorbeeld door de dubbel getwijnde (two ply) stoffen, die ervoor zorgen dat de overhemden sterk, mooi en zacht blijven.

Strijkvrije overhemden lange mouw

Strijkvrije overhemden lange mouw

Wasmachines zijn erg handig om onze kleding schoon te krijgen, maar voorkomen helaas geen kreukels. De strijkvrije overhemden lange mouw zorgen ervoor dat er minder water wordt opgenomen door het overhemd, waardoor het sneller droogt, minder snel krimpt en ze de originele staat beter kunnen behouden.

Niet meer strijken

Strijkvrije overhemden kunnen er in de toekomst voor gaan zorgen dat we helemaal geen strijkijzers meer nodig hebben.
Strijken kan je kleding soms meer kwaad dan goed doen. Zo kan het ten eerste veel moeite kosten om alle kreukels eruit te krijgen. Maar erger nog is het wanneer je overhemd bruine vlekjes krijgt door te warm te strijken. Tot slot blijven strijkijzers en strijkplanken onhandige dingen voornamelijk door het opbergen ervan. Kijk hier voor de mooiste strijkvrije overhemden lange mouw.