In Nederland is ongeveer zestig procent van de mannen langer dan 1.80. Toch is het nog steeds een hele klus om een mooi vallende overhemd te vinden voor de grote man. De dames onder u vinden winkelen meestal leuk, maar een goed overhemd scoren voor uw ietwat gezette echtgenoot kan echt een drama zijn.

Ik hoor dagelijks dames én heren om me heen klagen over de pasvormen, modellen, materiaal en prijzen. Iedereen wil tegenwoordig modieus gekleed zijn, maar het lijkt alsof de grotere mannen over het hoofd gezien worden. Een goed passend overhemd geeft u een verzorgd en professioneel voorkomen, terwijl een overhemd die net strak of te kort is een goed samengestelde outfit compleet kan ruïneren. Hier vindt u enkele tips om de juiste overhemd te vinden.

Waar vind ik overhemden in grote maten?

Problemen met grote maten
De “gewone” grote maten leveren vaak problemen op: de mouwen zijn te kort, het overhemd kruipt de hele tijd uit de broek, de knoopjes staan op knappen…niet bepaald een aantrekkelijk gezicht. En bij veel winkels die zogenaamd grote maten hebben is het assortiment niet bepaald om over naar huis te schrijven. U kunt beter de tijd nemen om op zoek te gaan naar gespecialiseerde zaken die een assortiment hebben waar over nagedacht is. Hier kunt u ook advies inwinnen en er is genoeg keus.

Hoe vind ik mijn ideale overhemd?
Natuurlijk begint alles bij het opmeten van het lichaam. Zorg dat u alle maten nauwkeurig opneemt en deze bij het winkelen in de gaten houdt. Als ik een mooie overhemd heb gevonden let ik altijd op of de achterkant langer is dan de voorkant, hierdoor zal het overhemd namelijk altijd netjes op zijn plek blijven. De plaatsing van de knoopjes is niet alleen belangrijk voor stevigheid, deze bepalen ook grotendeels de vorm van het hemd, let ook hier dus goed op! De juiste mouwlengte is zeer belangrijk voor een net uiterlijk; halflange mouwen mogen wel in de mode zijn, maar niet voor nette heren overhemden. Maat 7 is vaak een zeer goede keus voor de wat langere mannen. En natuurlijk is er geen enkele test beter dan passen; mocht een kledingstuk net niet passen, let dan goed op welk gedeelte problemen geeft, om in het vervolg deze te vermijden. Ik zou tevens adviseren om overhemden te kopen van een kreukvrij materiaal. Dit scheelt enorm in de strijktijd en het overhemd ziet er langer netjes uit.

overhemden in grote maten

Waar vind ik overhemden in grote maten?
Na lang zoeken in de gewone mannenzaken, en een hoop onbeschofte medewerkers, keiharde muziek en zwetende mensenmassa’s doorstaan te hebben ben ik uiteindelijk bij deze online winkel terechtgekomen. Gewoon van te voren goed opmeten en met tabelletje ernaast vanuit de luie stoel bestellen. Lekker gemakkelijk en snel. En beter nog, u hoeft uw man niet te overtuigen om mee de stad in te gaan. Hij kan in het gemak van zijn eigen huis de shirts passen, en mochten ze niet goed zijn dan kunnen ze zonder problemen toegestuurd en geruild worden. Geen openingstijden, geen pashokjes en aantrekkelijke prijzen; wat willen we nog meer?