Wat betekent slim fit?

Slim fit betekent in de letterlijke vertaling slim fit 'dunne pasvorm'. Een slim fit overhemd is dus een overhemd waarbij de pasvorm nauwer of slanker is dan de gewone overhemden. Vrij strak getailleerd dus.

Wat is een Slim fit overhemd?

Een slim fit overhemd is dus een overhemd met een slankere pasvorm dan gewone overhemden. Een slim fit overhemd wordt ook wel een Italiaans overhemd genoemd, omdat Italiaanse mannen nogal houden van wat strakker gesneden overhemden. Overhemden die dus strakker om je lichaam zitten.

TIP! Probeer nu een slimfit overhemd van Overhemden specialist overhemden.com - bekijk nu alle overhemden

  • De hoogste klantwaardering
  • Alle merken en maten én slimfit
  • Persoonlijke service
  • 14 dagen bedenktijd
  • En vanaf 3 stuks extra korting

Hoe weet ik of een overhemd slim fit is?

Natuurlijk kijk je altijd eerst even in het overhemd zelf of er een label in geborduurd is waarop staat of het een slim fit pasvorm heeft. Maar er zijn ook andere manieren om een slim fit overhemd te herkennen. Als je het overhemd op een tafel legt of voor je houdt, dan weet je dat je een slim fit overhemd hebt als de zijkant van het overhemd in het midden een curve, een ronding naar binnen heeft. Als het ware twee halve manen die met de bolle kant naar elkaar toe staan.

Ook herken je een slim fit overhemd aan de zoomen, de naden, aan de achterzijde. Bij een slim fit overhemd ontstaan er aan de achterzijde altijd twee coupenaden, daar waar als het ware de stof aangetrokken is om de strakkere pasvorm te krijgen.

Hoe weet ik of ik een slim fit overhemd pas?

Slim fit overhemden worden in het algemeen gedragen door mannen die niet al te fors van postuur zijn. Dus mocht je zelf een maatje meer hebben of begint zich een klein buikje te vormen? Dan is het zeer waarschijnlijk dat je niet een slim fit nodig hebt, maar bijvoorbeeld een modern fit. Net iets minder getailleerd dan de slim fit. Maar om zeker te weten of je een slim fit overhemd past, kan je je het beste aan onderstaand stappenplan houden.

Stap 1: meet je boordmaat op met een meetlint

Stap 2: meet de omvang van je middel op, je taille

Stap 3: meet de omvang van je borst op

Stap 4: bekijk de maatabel van betreffende merk overhemd of website

pas ik slim fit?

Hou er rekening mee dat elk lichaam uniek is. Vaak zien we dat mannen met een iets bredere borst dan qua middel wel een slim fit passen, maar dat het overhemd dan veel te strak op de borst zit. Dat is dan ook de reden dat veel merken ervoor gekozen hebben om ook een modern fit aan het assortiment toe te voegen.