wat zijn lengtematen

Ken je dat, dat de mouwen van je overhemd eigenlijk net te kort zijn? Dat je manchet net niet onder je trui of colbert vandaan komt? Dan heb je waarschijnlijk een overhemd met een lengtemaat nodig. Dan ben je een van die vele lange mannen in Nederland. Maar hoe zit dat precies, lengtematen? Welke maat heb ik en hoe kan ik mijn maat berekenen?

Wat zijn lengtematen?

Nederland is nog steeds het langste volk ter wereld. Een grote groep mannen, als je langer dan 1.85 meter bent ongeveer, past geen confectiekleding maar heeft kleding (overhemden, colberts, broeken etc) in lengtematen nodig. De overhemden van Sleeve7 bijvoorbeeld zijn speciaal gemaakt voor de lange man. In de maattabel van Sleeve7 staat aangegeven welke lengte bij welke maat hoort. Het is dan natuurlijk wel nealngrijk dat je zelf weet welke maat je zelf hebt.

Er is geen standaard maattabel wat betreft lengtematen. Het beste is om per merk overhemden bijvoorbeeld te kijken naar de maattabel.

Hoe meet ik mijn lengtemaat op?

Het is eigenlijk heel eenvoudig om je eigen maat of lengtemaat opmeten. Bij overhemden is met name de boordmaat van belang. Draag je een stropdas of niet? Zo ja, dan komt het opmeten van je nekmaat net iets nauwer. Maar met een standaard meetlint is je boordmaat zo opgemeten.

Meet de boord rond de basis van je nek, waar de kraag hoort te zitten. Zorg voor voldoende ruimte, zodat je nog kunt slikken (ongeveer 1 centimeter extra). Het is ook mogelijkom de boordmaat van een ander shirt op te meten. Een overhemd waarvan je weet dat het past en lekker zit. Meet vanaf het midden van de knoop tot aan het einde van het knoopsgat.

Borstomvang: Meet onder de oksels op het volste gedeelte van uw borst de maat rond uw romp. Houdt rekening met enige bewegingsvrijheid, meet daarom niet te strak. Ook niet als u van slim-fit houdt, hier is al rekening mee gehouden in het model.

Taille omvang: Om uw taille op te meten, plaatst u het meetlint op de plaats waar uw taille het smalst is. Houd rekening met de mogelijkheid van bewegen, bijvoorbeeld zitten. Dus meet niet te strak, houdt enkele centimeters speling over.

Armlengte: Meet vanuit de kop van de schouder tot aan het begin van de hand, waar de muis van de duim begint.