Boordmaat opmeten en pasvorm overhemd

Hoe meet ik mijn boordmaat en wat is de pasvorm van een overhemd?

Belangrijk bij het kopen van een overhemd is dat je goed in de gaten wat de maten zijn en hoe de pasvorm van het overhemd is. Niets vervelender dan een overhemd dat danwel te klein is danwel te groot. Zeker als je een stropdas wilt dragen, is de juiste boormaat van groot belang. Niets vervelender dan een overhemd waarvan de boord niet goed rond de hals sluit. Maar how meet je dan je boordmaat precies op?

Boordmaat opmeten I

Hieronder een korte beschrijving van hoe je je boordmaat het beste kunt opmeten:

1. probeer niet zelf je boordmaat op te meten, maar vraag dat altijd aan een ander om zo secuur mogelijk de maat te kunnen opmeten.

2. leg een centimeter zodanig rond de nek op de plaats van waar normaal gesproken de kraag van het overhemd zit.

3. het aantal centimeters van je nekomtrek is de boordmaat van het overhemd.

Boordmaat opmeten II

In plaats van bovenstaande methode om de boormaat op te meten, is het ook handig om een overhemd te pakken waarvan je zeker weet dat dat overhemd goed past. Als je de centimeter aan de binnenzijde van de kraag legt, zou daar ook het aantal centimeters uit moeten komen als bij de methode zoals hierboven beschreven.

boordmaat opmeten

Welke soorten pasvorm zijn er van een overhemd?

In het algemeen kom je als je online een overhemd koopt, drie soorten pasvormen tegen:

- Slim Fit

- Modern Fit

- Normal Fit

 

Wat is Slim Fit?

Slim Fit is de term voor een shirt of overhemd dat vrij strak gesneden om het lichaam zit (vrij strak getailleerd). Het is de laatste jaren een trend, overgewaaid uit met name Engeland. De kleermakers in Londen zijn begonnen met het opmeten van het bovenlichaam op dusdanige wijze, dat de vorm van het lichaam heel duidelijk wordt geaccentueerd tijdens het dragen van het overhemd. Zowel aan voor- als achterzijde van het overhemd zijn vaak coupnaden zichtbaar, waardoor het overhemd zo strak komt te zitten. De Slim Fit overhemden zijn ook in Nederland populair. Mouwlengte7.com heeft bewust gekozen om geen Slim Fit overhemden in het assortiment op te nemen. Over het algemeen zijn de meeste lange mannen toch iets groter van postuur, waardoor een Slim Fit overhemd niet lekker zit. De overhemden met extra lange mouw van mouwlengte7.com hebben een Modern Fit.

Wat is Modern Fit?

Een Modern Fit overhemd is eigenlijk het broertje van het Slim Fit overhemd. Het overhemd is daarbij net iets strakker gesneden dan een Normal Fit overhemd, maar minder strak dan een Slim Fit overhemd (licht getailleerd). Een Modern Fit pasvorm is uitermate geschikt voor mensen die langer zijn dan gemiddeld. Het overhemd accentuuert daarbij wel het lichaam, maar niet zodanig strak dat het overhemd niet meer lekker zit. Alle overhemden met mouwlengte 7 van mouwlengte7.com hebben standaard een Modern Fit pasvorm.

Wat is Normal Fit?

Normal Fit pasvorm is eigenlijk de omschrijving van het overhemd dat we enige jaregn geleden gewend waren om te dragen. Dus niet net als de Slim Fit overhemd of Normal Fit overhemden getailleerd, maar eigenlijk een vrij rechte pasvorm. Deze pasvorm is eigenlijk niet meer in de mode. In winkels kan je ook bijna geen overhemden meer kopen die een Normal Fit pasvorm hebben. 

boordmaat mouwlengte7 opmeten

Post your comment

Mouwlengte7