Kennisbank | Wanneer ben ik een lange man?

Bij het kopen van kleding is de lengte erg belangrijk. Voor het inschatten van de maat en de pasvorm is het handig om te weten of je lang bent of niet. Maar wanneer ben je nu "lang"? 

Wat is lang?

Rond de 1.85 m wordt gezien als lang. Dus ben jij langer dan 1 meter en 85 centimeter dan behoor je tot de lange mannen groep op de wereld. Wanneer je dit eenmaal weet, is het makkelijk om het overhemd of shirt uit te zoeken dat echt bij je past. Lengte is een belangrijke variabele in het bepalen van bijvoorbeeld je pasvorm. Lange en slanke mannen hebben bijvoorbeeld vaak een voorkeur voor slim fit. Mannen die slank zijn maar kleiner van lengte hoeven deze pasvorm niet per se te prefereren.

Hoe valt een overhemd als je lang bent?

De pasvorm leidt tot een maat van de borst, de nek en de buik. Bij het passen van een overhemd moet je er op letten dat het hemd comfortabel over de schouders valt en dat de naden van de oksels op de plek van de schouderbladen zitten. Lange mannen moeten hier vaak op letten, aangezien bij lange mannen de proporties van armen, schouders en romp veel kunnen verschillen. Lange mannen moeten hierbij ook nog opletten of de ruglengte of mouwlengte niet te kort is. Kleinere mannen hoeven hier minder op te letten. Maten voor mannen van gemiddelde lengte zijn veel meer aanwezig. Kortom, wanneer je weet dat je lang bent, kun je veel makkelijker kleding uitkiezen.

Bekijk alle mouwlengte 7 overhemden

Terug naar de Kennisbank

© Mouwlengte7.com - Bij het gebruiken van - of verwijzen naar dit artikel dient expliciet een (back)link en bronvermelding geplaatst te worden.