Kennisbank | Bestaat er ook mouwlengte 8?

Bij overhemden zijn verschillende maat aspecten van belang. Naast de boordmaat en de pasvorm bestaat de ideale mouwlengte ook. Het vinden van de perfecte maat loont. Het is namelijk fijn wanneer je een overhemd draagt dat exact de goede mouwlengte heeft. Over het algemeen bestaan er drie mouwlengtes: mouwlengte 5 (extra kort), mouwlengte 6 ('standaard') en mouwlengte 7 (extra lang). Echter bestaat mouwlengte 8 ook! Mouwlengte 8 wordt weinig gemaakt, maar is speciaal ontwikkeld voor de extra lange man.

Hoe bepaal je of je mouwlengte 8 nodig hebt

Allereerst is het van belang je armen op te meten. Je kunt dit doen door te meten vanaf de punt van de schouder, tot aan de pols. Hier wordt vervolgens nog eens 1 à 2 centimeter bij opgeteld, omdat een overhemd enigszins zal krimpen tijdens het wassen.

Een andere, snelle manier voor het bepalen van de juiste mouwlengte, is het bepalen aan de hand van je lichaamslengte. Volgens de regel komen de lengtes en mouwlengtes als volgt overeen:

  • Lengte < 1.75 m - Mouwlengte 5 (ongeveer 10% van de mannen)
  • Lengte 1.70 cm - 1.90 m - Mouwlengte 6 (ongeveer 60% van de mannen)
  • Lengte 1.85 cm - 2.10 m - Mouwlengte 7 (ongeveer 30% van de mannen)
  • Daarboven - Mouwlengte 8 of 9 (minder dan 1% van de mannen)

Het is dus zo dat mannen die langer zijn dan 2.10 m mouwlengte 8 of hoger nodig hebben. 

Wie draagt mouwlengte 8

Mouwlengte 8 is een bijzondere mouwlengte. Het is namelijk ontwikkeld speciaal voor mannen die behoorlijk lang zijn. Denk hierbij aan mannen langer dan 2.10 m! Ben jij nou zo lang, dan is een overhemd in mouwlengte 8 wellicht geschikt voor jou.

De gemiddelde lengte van mouwlengte 8

Om achter de gemiddelde lengte van mouwlengte 8 te komen is het goed om te kijken hoe lang mouwlengte 7 precies is. Over het algemeen hanteert een merk bij mouwlengte 7 shirts een lengte van 72 cm. Kijk maar eens naar de verschillende mouwlengte in de afbeelding hieronder! De lengte van mouwlengte 8 is 82 cm.

Alle mouwlengtes op een rij

  • Mouwlengte 58 centimeter (iets korter): Mouwlengte 5
  • Mouwlengte 64 centimeter (gemiddelde mannen): Mouwlengte 6
  • Mouwlengte 68 centimeter (gemiddelde westerse / langere mannen): Mouwlengte 6
  • Mouwlengte 72 centimeter (extra lang): Mouwlengte 7
  • Mouwlengte 82 centimeter (extra extra lang): Mouwlengte 8

Terug naar de Kennisbank

© {{config path="general/store_information/name"}} - Bij het gebruiken van - of verwijzen naar dit artikel dient expliciet een (back)link en bronvermelding geplaatst te worden.