Kennisbank | Heb ik mouwlengte 7 nodig?

Stel dat je twijfelt of je mouwlengte 7 nodig hebt of niet, dan ben je hier aan het juiste adres. Het is namelijk relatief eenvoudig te achterhalen wat jouw mouwlengte is. Mouwlengte 7 staat voor een gemiddelde armlengte van 72 cm. Alles onder de 70 cm heeft mouwlengte 6, de "normale" mouwlengte. Ben jij benieuwd of je mouwlengte 7 nodig hebt? Lees dan snel verder.

Wat is mouwlengte 7?

Mouwlengte 7 is een benaming voor de armlengte van een overhemd. Het staat voor de lengte tussen de bovenkant van je schouder tot en met het manchet. Mouwlengte 7 is een mouwlengte die speciaal ontwikkeld is voor de langere man. Zeker in Nederland is dit handig. Wist je dat Nederlanders gemiddeld de langste mensen op aarde zijn? Toch fijn dat er talloze merken zijn die deze overhemden verkopen. Kijk maar eens naar Sleeve7 (specialist op het gebied van extra lange overhemden), Eterna, Eton, Profuomo of Thomas Maine!

Hoe meet ik mijn mouwlengte?

Het meten van je mouwlengte is relatief eenvoudig. Het enige wat je nodig hebt is een meetlint. Deze zijn verkrijgbaar in talloze stoffenwinkels of online. Begin met meten bij de rand van je schouder. Trek daarna het meetlint door tot net over de knobbel op je pols. Tel hier vervolgens 1 a 2 centimeter bij op en je hebt jouw mouwlengte.

Hoe weet ik of ik mouwlengte 7 nodig heb?

Als je vervolgens je mouwlengte bepaald hebt, kun je online zoeken naar de bijbehorende overhemden. Gelukkig hebben wij vast op een rijtje gezet wat de richtlijnen zijn:

  • Lengte < 1.75 m - Mouwlengte 5 (ongeveer 10% van de mannen)
  • Lengte 1.70cm - 1.90 m - Mouwlengte 6 (ongeveer 60% van de mannen)
  • Lengte 1.85cm - 2.10 m - Mouwlengte 7 (ongeveer 30% van de mannen)
  • Daarboven - Mouwlengte 8 of 9 (minder dan 1% van de mannen) 

Bekijk alle mouwlengte 7 overhemden

Terug naar de Kennisbank

© Mouwlengte7.com - Bij het gebruiken van - of verwijzen naar dit artikel dient expliciet een (back)link en bronvermelding geplaatst te worden.