Kennisbank | Wat is mouwlengte 7?

Veel mensen weten wel dat mouwlengte 7 bestaat, maar wat is het eigenlijk? Hoe weet je dat je mouwlengte 7 nodig hebt? Mouwlengte 7 hemden zijn shirts waarvan de mouw een stuk langer is dan bij een normaal overhemd, wel 72 cm. Mouwlengte 7 is speciaal bedacht voor mannen die langer zijn dan 1.85 m.

Hoeveel cm is mouwlengte 7?

Het begrip mouwlengte 7 komt voort uit de lengte van de mouw van een overhemd. "Normale overhemden" hebben standaard een mouwlengte tussen de 60 en 69 centimeter, waarbij 67 centimeter gemiddeld is. Je meet de mouwlengte vanaf de rand van de schouder tot aan je manchet/pols. Mouwlengte 7 staat dus voor een lengte tussen de 70 cm en de 79,9 cm. Echter komt 79 cm bijna nooit voor. Vaak voeren merken die mouwlengte 7 produceren een gemiddelde lengte van 72 cm. 

Meest voorkomend

De merken die 72 cm voeren hebben gelijk dat dit de meest voorkomende lengte is. Inmiddels heeft mouwlengte7.com al veel lange mannen voorbij zien komen en bijna iedere keer wordt 72 cm gemeten.

    Sleeve7: mouwlengte 7 specialist

    Als je op zoek bent naar een mouwlengte 7 overhemd kun je eens kijken bij het merk Sleeve7. Dit merk is gespecialiseerd in mouwlengte 7 shirts en helpt jou graag aan een passend overhemd. Weet je niet zeker of je mouwlengte 7 nodig hebt? Vraag de shirtspecialisten om advies of kom langs in de fysieke winkel in Amsterdam om opgemeten te worden.

    Bekijk alle Sleeve7 overhemden

    Terug naar de Kennisbank

    © Mouwlengte7.com - Bij het gebruiken van - of verwijzen naar dit artikel dient expliciet een (back)link en bronvermelding geplaatst te worden.